LUBINAR HL 5220 jest wysokiej jakości smarem stosowanym w różnego typu łożyskach w przemyśle spożywczym.
Obecność specjalnego farmaceutycznego białego oleju sprawia, że smar LUBINAR HL 5220 może być stosowany wszędzie tam, gdzie jest możliwy przypadkowy kontakt z żywnością.
Zakres temperatur pracy smaru LUBINAR HL 5220 od -20°C do +120°C, maks. +140°C.
Smar LUBINAR HL 5220 jest odporny na utlenianie i na duże obciążenia.
Posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością NSF H1, nr 125480.
- Uniwersalny smar stosowany w przemyśle spożywczym.
- Doskonała odporność na utlenianie.
- Możliwy kontakt z żywnością – smar posiada atest na przypadkowy kontakt z żywnością.
- Możliwość pracy pod bardzo wysokimi obciążeniami.
Wygląd |
biały |
Klasyfikacja NLGI |
2 |
Gęstość w 20°C, g/cm3 |
1,00 ± 0,02 |
Penetracja w 25°C po ugniataniu, mm×10-1 |
265 ÷ 295 |
Temperatura kroplenia,°C |
>230 |
Wydzielanie oleju w ciągu 7 dni w 40°C, % |
1,5 |
Działanie korodujące (24h w 100°C na Cu) |
wytrzymuje |
Obciążenie zespawania (aparat 4-kulowy), N |
6000 |
Zużycie (aparat 4-kulowy, 1h przy 400N), mm |
0,7 |
Pliki dostępne są po zalogowaniu.
Zaloguj się | Nie masz konta? Zarejestruj się